vineri, 19 august 2011

Tarta de fructe cu crema de vanilie



Buna dragi mei,

Iata ca imi incep prima postare pe blog cu o reteta care mie personal imi place foarte mult.
Am facut-o zilele trecute de ziua sotului meu si a iesit minunat. Asta pentru ca am avut si o noua forma de tarta primita de la o persoana draga mie si care la rugamintile si insistentele ei m-a determinat sa creez acest blog.
Iti multumesc Monik!
Deci sa incepem.

@ Pentru tarta de fructe cu crema de vanilie avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
1. Pentru aluat :
- 200 g faina
- 150 g unt
- 1 lingura de zahar pudra vaniliat Dr. Oetker ( eu folosesc in toate preparatele produse la Dr.Oetker - imi plac mult, sunt foarte aromate )
- 1 galbenus de ou
- 1 varf de cutit de sare
- 2 linguri apa rece.

2. Pentru crema de vanilie :
- 4 oua
- sare
- 250 g zahar tos
- 250 g faina
- 850 ml lapte
- 3 pliculete de vanilie Dr.Oetker
- 1 esenta de vanilie Dr.Oetker sau un baton de vanilie Dr.Oetker.
- 200 ml frisca lichida Hulala

3. Pentru glazura de fructe :
- sucul de la ananas
- 2 plicuri de gelatina maruntita Dr.Oetker.

Mod de preparare :
Aluatul : faina se amesteca bine cu zaharul pudra, sarea, untul. Apoi se adauga galbenusul si apa rece. Se framanta foarte bine si se da la frigider in folie alimentara cel putin 30 min.
Intre timp, cat aluatul se afla la frigider, se poate prepara crema de vanilie.Se bat ouale cu putina sare, se adauga zaharul vaniliat, esenta de vanilie/ batonul de vanilie, faina, si la final laptele. Se amesteca foarte bine si se pune la fiert pe bel-marin pana se ingroasa crema, amestecandu-se incontinuu cu telul.Se lasa sa se raceasca si se adauga in ea frisca batuta, amestecand usor.
Sa revenim la aluat. Se scoate acesta din frigider, se ruleaza cu sucitorul de lemn intr-o forma rotunda, se aseaza in tava unsa in prealabil cu unt, se trece sucitorul peste tava cat sa taie aluatul care nu ne mai trebuie.Apoi se inteapa aluatul cu furculita si se da la rece 10 min, timp in care incalzim cuptorul.
Se scoate aluatul din frigider, se acopera cu hartie de copt, apoi se pun boabe de fasole ca sa impiedice aluatul sa creasca. Se lasa la cuptor 30 min.
Se scoate tarta din cuptor, se lasa sa se raceasca, se adauga crema de vanilie si se orneaza cu fructe. Eu am folosit pentru aceasta tarta fructe precum : ananas, kiwi si nectarine.
Din sucul de la ananas preparam o glazura de gelatina de fructe. Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dar in loc de apa folosim sucul de la ananas. Se adauga peste tarta ornata cu fructe si se lasa la frigider 3 ore.

Si iata cum arata la final mult iubita mea tarta :



V-am pupat si spor la gatit.

4 comentarii: