Sper ca va place pestele si tot ce inseamna acesta. Pestele reprezinta o sursa de proteine si un complex de acizi grasi si Omega-3, vitale pentru sanatatea unei persoane.
Iata mai jos o reteta usoara si delicioasa. Am ales ca peste fileurile de cod pentru ca acesta este mai dietetic.
Doamnele si domnisoarele stiu de ce…:))
1. Ingredinte :
- 4 fileuri de cod proaspat
- 3 linguri de ulei de masline
- 200 ml apa
- 1/2 lamaie
- 1 cutie rosii in sos Cirio 400g
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 20 ml vin alb demisec
- sare, piper, oregano, cimbru, patrunjel proaspat
Mod de preparare :
Se marineaza pestele astfel : se ia pestele si se stropeste cu lamaie, se adauga sare, piper, 1 lingura ulei de masline, oregano, cimbru si se lasa la rece 10 min.
Intre timp, cat pestele se afla la marinat, preparam sosul.
Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, se calesc, se adauga rosiile pasate, apa, putina zeama de lamaie, vinul, sare, piper, si se fierbe pana ce sosul mai scade putin si aromele se intrepatrund.
Se ia o tava se aseaza fileurile de cod si peste acesta se pune sosul. Se da la cuptor 30 min.
Dupa cele 30 minute ia priviti rezultatul :
Dupa cele 30 minute ia priviti rezultatul :
La final se presara patrunjelul tocat marunt.Se poate servi cu mamaliguta si mujdei de usturoi sau sos de ardei iute, dupa preferinte.
@ Reteta aceasta se prepara foarte usor iar rezultatul este pe masura.
Ne auzim la urmatoarea postare.
Lauris
deci arata foaaarteeee bineeeeeeeeeeee !!!!
RăspundețiȘtergeregospo !
te pupez
M.